Danmarks VM pulje

af  Frederik Bloch, fb@floorball.dk
Danmarks modstander til VM blev i går fundet

Damelandsholdets modstander til VM i december blev i går trukket opad bowlen og der venter det danske hold nogle spændende puljekampe. IFF har valgt at ændre på turneringsstrukturen for dame VM, hvilket betyder, at holdene inddeles efter deres placering på verdensranglisten. De 8 bedst placerede hold (1-8) inddeles i to puljer ligesom de 8 dårligst rangerede hold (9-16) spiller mod hinanden, ligeledes i to puljer. Ændringen er af IFF foretaget for at sikre nogle mere jævnbyrdige puljekampe. Fra de to puljer med de 8 bedst rangerede hold går nummer 1 og 2 direkte i kvartfinalen mens 3eren og 4eren møder nummer 1 og 2 fra puljerne med de 8 nederst rangerede hold i en ottendedelsfinale, hvor vinder går i kvartfinalen. Danmark er med deres 9. plads på ranglisten placeret lige udenfor de to bedste puljer og deltager dermed i den ene af de to lavere rangerede puljer.

På billedet ses det danske hold der kvalificere Danmark til VM.  

Danmark er kommet i pulje D, der ser således ud:
Pulje D
• Danmark (9)
• Tyskland (11)
• Japan (18)
• Canada (19)

Det danske hold har et særdeles godt kendskab til Tyskland, som de senest mødte ved VM-kvalifikationen i Letland i januar måned, hvor det blev til en dansk sejr på 6-5. Japan har Danmark mødt to gange tidligere og senest i 2011 ved VM i Schweiz, hvor det blev til en sejr på 7-2. Canada har Danmark aldring tidligere spillet mod, så det bliver første gang de to hold står overfor hinanden. Danmark er det højest rangerede hold i deres pulje og burde ud fra deres ranglisteplacering være favorit til at tage en af de to pladser som kan bringe dem videre til ottendedelsfinalen mod enten nummer 3 eller 4 fra en af de højere rangerede puljer. VM- kvalifikationen i Letland viste dog med al tydelighed, at de lande der er rangeret lavere på ranglisten har udviklet sig markant og derfor bliver det ikke nogen nem opgave for det danske hold at tage sig videre.

Landstræner Søren Frederiksen umiddelbare vurdering af Danmarks puljemodstander:

Japan har vi tidligere haft fornøjelsen af og de er et spændende bekendtskab. Deres hold er lige som mange af de andre damelandshold inde i en forrygende udvikling. Japans største force er deres højde tempo og skarpheden foran mål omvendt mangler de helt klart noget fysik, hvilket vi skal udnytte. Jeg tror på, at vi har en god chance mod dem.

Canada har jeg ikke det store kendskab til for at være helt ærlig. De har slået USA ved deres to kvalifikations kampe, hvilket jeg tolker som et signal om, at de er på vej frem. På trods af mit sparsomme kendskab til Canada vil jeg vurdere, at vi har en rigtig god chance.

Tyskland igen fristes jeg til at sige. Tyskland må være det hold vi har størst kendskab til, vi har haft nogle gode og tætte kampe mod netop Tyskland. Vi fulgte dem tæt til kvalifikationen i Letland, hvor de voksede for hver kamp de spillede. Det er et hold jeg har meget stor respekt for. Umiddelbart vil jeg vurdere Tysklandskampen til vær en fifty-fifty kamp.

Det bliver uden tvivl tre meget tætte kampe. Med det nye tuneringssystem vil der ikke være kampe, som vi kan "sælge på forhånd", hvilket gør det til et mere fysisk krævende VM end tidligere.

06-03-2013
 

Serviceværktøjer

Samarbejdspartnere

Unihoc  

 

Formo

 

 
Dansk Floorball Union - Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20 - 2605 Brøndby - tlf. 72 11 91 90 - dafu@floorball.dk